Социјални мрежи

by Yugolancer


Posted on Friday, July 28, 2017Сите глупости и политички шарлатанизации кај нас имаат една позадинска приказна а тоа се социјалните мрежи, затоа што ти дури на друштвените мрежи можеш да бидеш еднаков со нееднаквите.

Тоа во кафана не можеш.
Едноставно не сакаш да седиш со некоја будала. Не сакаш будала физички да ти биде присатен на масата. Ама на мрежите, будалиот и паметниот дебатираат и тоа е злото уствари, бидејки стално се губи фокус.

Ти целата енергија ја трошиш да му објасниш на будалиот нешто што тој едноставно не може да разбере. Па будала ниту сака, ниту може да прими нешто, а убеден е дека знае се.

Секој незнајкото е убеден дека може рамноправно да разговара со познавачот на нештата.

Значи тој егалитаризам на мрежите е нешто што еден народ го разјадува бидејки на секоја будала и дава илузија дека може да влезе во јавнен простор и да попува.

И на сето тоа кога ќе додадеш анти-идеологија, разположение према ова или она, иди па разбери се.


Copyright © ASPNETer 2006 - 2016